Цікаві факти про білок

До популярного і поширеного гризуна можна віднести білку. Ця мила, пухнаста тваринка живе практично в кожній частині світу. Білок немає тільки в Австралії. Звичайно, існує безліч видів білок, які відрізняються кольором вовни, тіло будовою, раціоном харчування, способом життя і звичками. Тому далі пропонуємо почитати цікаві і захоплюючі факти про білок, щоби з користю провести вільний час.

До восьми років коливається середня тривалість життя білок.

В групу всеїдних тварин можна легко віднести білок. Дрібні птахи, горіхи, шишки, цибулини рослин, жаби, бруньки дерев і личинки комах входять в раціон білок.

Двох кілограм не перевищує вага дорослої білки.

До 36 дюймів (91 cм)  може коливатися ріст дорослої білки.

Білки можуть забувати свої схованки з їжею.

Білка за один день може забезпечити себе їжею на три місяці.

Більше 100 шишок може зібрати цей гризун за один день.

Білка впавши з п’яти поверхового будинку не розіб’ється.

Хвіст тварини виконує роль керма і парашута.

Самці люблять самок з пишним хвостом.

Ця тварина вміє чудово плавати.

Білка може потонути у воді, коли намочить свій хвіст.

Від назви розмінної монети «Бела» походить сучасна назва білки.

У всі часів відмінно цінувалося хутро білки, через свої унікальні властивості.

Лише чверть своїх запасів за зиму з’їдає цей гризун.

Білка крім рослинної їжі їсть також м’ясо у вигляді маленьких птахів, дрібних гризунів, яєць птиці та молодих зайченят.

Ця тварина не розмножується в неволі.

За останні 50 мільйонів років білки практично не змінилися.

Не більше 50 грам важить новонароджене білченя.

Ці тварини народжуються без зубів.

Безперервно ростуть чотири передніх зуба гризуна.

Найчистішим гризуном вважається саме білка.

Самець витрачає більше часу на свій зовнішній вигляд порівняно з самкою.

Найменшим видом вважається карликова африканська білка.

Близько 2,5 см має довжину найменша в світі білка.

У сучасному світі налічується близько 365 видів білок.

Просто чудово розвинений нюх у білок. На відстані однієї милі самець може почути запах самки.

На 8 тижні після народження цей гризун може нормально бачити.

Протягом двох місяців після народження білченята повністю залежать від матері.

Всього два рази в рік спаровуються ці гризуни.

Більш як одного разу самка не злучається з одним і тим же партнером.

Білка здатна пролетіти від одного дерева до іншого.

У цих гризунів прекрасно розвинений нічний зір.

Білки чудово орієнтуються в темряві. 47. За один тиждень білка може з’їсти їжу масою, рівною масі тіла.

Досить добре розвинені задні лапи у цих гризунів. Передні лапи білок коротше в порівнянні з задніми лапами.

Для збереження тепла білки гніздяться разом під час сильних морозів.

На Антарктиді і Австралії не живуть білки.

У серпні і лютому з’являються малята у деревного виду білок.

Від двох до восьми дітей може за один раз народити дітей доросла самка.

Білка любить тільки тінисті і сухі ліси.

Польща взяла під охорону білок після Другої Світової Війни.

З допомогою рухів хвостом спілкуються білки між собою.

В умовах дикої природи білки можуть жити не більше шести років. У міських умовах цей гризун може прожити до 20 років.

Три хвилини витрачає білка на обробку соснових лусочок шишки.

На задні лапи встають ці гризуни в разі небезпеки.

Білки попереджають своїх друзів про небезпеку пронизливим звуком.

Цих гризунів дуже легко годувати з рук.

При недостатній кількості їжі цей гризун їсть пучки ялинки.

Білка переважно проводить своє життя на деревах.

Подобаються матеріали сайту? Ви можете підтримати проект, поповнивши рахунок мобільного телефону нашої редакції на будь-яку сумму. Тел.+380976395251. Ми вдячні за Вашу допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *