Цікаві факти про бобрів

Католицькі ченці довгий час вважали, що бобри — це риби, адже вони дуже добре плавають. При цьому бобри також добре бігають. Вони з народження знають, що їм потрібно будувати будиночки на озерах. Велику частину часу ці істоти проводять під водою, займаючись будівництвом. Далі пропонуємо переглянути більше унікальних і цікавих фактів про бобрів.

Хвіст бобра нагадує риб’ячу луску і за смаком схожий на рибу.

Дорослий самець бобра має таку ж вагу, як дитина, котрій 8 років.

Завдяки прозорим повікам бобрів, вони здатні бачити, плаваючи під водою.

Вушні, ніздреві і ротові отвори у бобрів змикаються, що допомагає їм орієнтуватися під водою.

Бобри можуть гризти під водою за рахунок щільного змикання ротової порожнини.

За рахунок того, що легені і печінка у бобра великі, він може перебувати під водою протягом 15 хвилин.

У більшості випадків бобри помирають від того, що їх придавлюють дерева.

За 15 хвилин бобер здатний пропливати понад 700 метрів.

У секреції бобров міститься величезна кількість аспірину.

Залози бобра виділяють спеціальну рідину, що відштовхує від себе воду.

Вдалося встановити, що бобер здатний звалити дерево, яке в діаметрі становило 96 см.

Боброві угіддя стали головною причиною Канадської війни.

Індіанські племена перед тим, як йти полювати, молилися бобрам.

Бобрята-малюки проживають з батьками до настання 2 років.

Маленькі бобри з дитинства без навчання інтуїтивно розуміють, що їм потрібно робити.

Більш активними бобри вважаються вночі.

Нігтьова пластина бобра розщеплена на 2 половинки, що дозволяє їм розчісуватися.

В нормальних умовах боб може прожити близько 13 років.

Потрапивши в неволю, бобер живе в 3 рази довше, ніж у природних умовах.

Ці тварини люблять порядок і акуратність.

У бобра дуже маленькі вуха, але це не заважає йому мати прекрасний слух.

Зуби бобра стирчать назовні, але в ротову порожнину вода не надходить.

Бобри – це одна з найбільш спокійних тварин, що ведуть розмірене життя.

Статева зрілість бобра настає у віці 2 роки.

Вхід в будинок бобра знаходиться під водою, але сам будинок розташований над нею.

Бобри не їдять рибу.

Територію, де живуть бобри, вони мітять секрецією мускусних залоз.

Бобер – це самий величезний європейський гризун.

Бобри є рекордсменами по створенню дерев’яних гребель.

Боброві греблі видно з космосу.

Бобри вперше були помічені в Азії.

Хутро бобра найкрасивіше з усіх існуючих тварин.

З дерев бобри воліють вживати в їжу вербу, тополю, осику.

Найбільша гребля, побудована бобрами, займала 700 км.

Доросла особина бобра по вазі може досягти від 15 до 30 кг.

У Канаді боброві шкури використовувалися замість грошей.

Хутро бобра є ціннішим, ніж лисяче.

Секреція залоз бобров використовується для позбавлення від головного болю.

Секрецію залоз бобров парфумери використовують при створенні елітних парфумів.

Бобри є вегетаріанцями.

Для того, щоб бобер завалив дерево, товщина якого складає 5-7 см, йому достатньо буде 5-ти хвилин.

Главою бобрової сім’ї вважається самка.

Різці бобрових зубів не затупляются ніколи.

Бобри вважаються контролерами рівня води в річках.

У сухі пори року бобри живуть тільки під водою.

Вченим вдалося відшукати останки бобрів періоду плейстоцену.

Цар Соломон використовував бобровий струмінь для лікування головного болю.

Заготовки для зимівлі однієї сімейки бобрів становить до 70 кубометрів.

Весь зимовий період бобри перебувають у сплячці.

Як говорять учені, кількість рослин, які з’їдають бобри, не перевищує 300 штук.

Ключовою умовою життя бобрів вважається наявність достатньої кількості харчування.

Над більш твердими породами дерев бобер здатний працювати, перегризаючи їх кілька ночей поспіль.

В осінній період робочий день бобров може збільшитися.

Трапляється, що живляться бобри власними екскрементами.

Лігво бобра завжди знаходиться в чистому стані.

У будиночку бобрів завжди тепло, навіть в 30-ти градусні морози.

Якщо бобер відчуває небезпеку, то він відразу ж поринає під воду, голосно ляскаючи хвостом по водній гладі.

Ляпанець хвостом бобра по воді зазвичай є тривожним сигналом для інших представників їх сімейства.

Греблі бобрів є настільки міцними, що за ним можна пройти з одного берега на інший.

Новонароджені бобри мають вагу 500 грам.

Бобрята народжуються напівсліпими в кількості 3-6 штук.

Бобри – це одні з небагатьох тварин, здатних ходити на 2-ух лапках.

Виношування маленьких бобрят може тривати від 103 до 105 днів.

Зазвичай бобрят народжують в квітні або в травні.

Одне боброве сімейство складається з виводка цього і попереднього року.

У давні часи бобри вважалися гігантами, тому що вони досягали 3-метрового зросту.

У секреції бобров присутній мускус, який на довгий час зберігає ароматичні властивості.

.Крупніше бобрів можуть бути тільки водосвинки і капобари, що проживають в Америці.

Назва цієї тварини має дослівний переклад, як «подвійний коричневий відтінок».

Волоски на бобровому хвості можна побачити тільки біля основи.

Якщо бобер знаходиться на суші, то він відрізняється незграбністю.

Якщо температура повітря на вулиці дуже низька, то бобри це відразу ж відчувають і залишаються в оселі.

Будинок бобров дуже схожий на лабіринт, тому що в ньому багато кімнат.

Спілкування бобров відбувається за допомогою бобрової мітки.

Різці зубів бобрів заточуються самі.

Бобри вважаються моногамними тваринами.

Спаровуються ці тварини тільки під водою.

Бобер ні в жодному разі, виринувши з води, не вийде з неї, поки не зрозуміє, що нічого не віщує небезпеку.

Шлюбним періодом бобрів вважається січень.

Бобри через кілька діб після народження вже плавають.

Через 3 тижні після народження бобри починають шукати собі їжу.

Ця тварина почне шукати собі нового партнера, тільки після смерті попереднього.

Бобри є сутінковим тваринами.

Бобер здатний гризти дерево, піднявшись на 2 лапи.

 

Оцініть статтю
Додати коментар

9 + 13 =