Цікаві факти про кенгуру

Самим знаменитим символом Австралії вважається кенгуру. Цікаві факти про нього вражають своєю незвичайністю.  Цікаві факти про кенгуру включають і результати досліджень, та статистику, та фізіологічні особливості тварини.

Цікаві факти з життя кенгуру підтверджують той факт, що на сьогоднішній день є більше 60 різновидів цієї тварини.

Кенгуру здатні стояти на хвості, наносячи сильні удари за допомогою задніх лап.

Дитинчата кенгуру залишають сумку в 10-ти місячному віці.

У кенгуру гострий зір і слух.

Кенгуру здатні досягати максимальної швидкості 56 км/ч.

Близько 9 метрів у висоту можуть стрибнути кенгуру.

Кожен вид кенгуру виношують дитинчат лише в сумці.

Кенгуру можуть стрибати тільки вперед.

Лише коли спадає спека, кенгуру відправляються шукати собі їжу.

В Австралії живе приблизно 50 мільйонів кенгуру.

Найдовшими кенгуру є сірі. Вони можуть мати довжину до 3 метрів.

Вагітність у самки кенгуру триває від 27 до 40 днів.

Деякі самки можуть бути постійно вагітними.

Кенгуру живуть від 8 до 16 років.

Кількість кенгуру в Австралії в 3 рази перевищує чисельність населення цього континенту.

Кенгуру починають бити ногами об землю, коли відчувають небезпеку.

Кенгуру дали назву австралійські аборигени.

Сумка є тільки у самки кенгуру.

Вуха кенгуру здатні повертатися на 360 градусів.

Кенгуру звикли жити групою від 10 до 100 особин.

Самці кенгуру здатні займатися сексом по 5 разів на добу.

Ембріон кенгуру народжується, маючи розмір трохи більший, ніж черв’як.

В сумці кенгуру є молоко різної жирності.

За кілька місяців кенгуру здатні обходитися без рідини. П’ють вони мало.

У 1980 році в Австралії було дозволено вживати в їжу м’ясо кенгуру.

Кенгуру може вдарити так сильно, що вб’є дорослу людину.

Дитинчата кенгуру пісяють і какають всередині сумки мами. Матері ж доводиться регулярно її чистити.

Деревні кенгуру не здатні потіти.

Через кілька днів після народження малюка самки кенгуру можуть знову спаровуватися.

Самки кенгуру вміють визначати стать майбутньої дитини.

У самок кенгуру є 3 піхви. Дві з них проводять сім’яну рідину в матки, яких теж налічується дві.

Самкам кенгуру більше подобаються ті самці, у яких накачані м’язи.

Кенгуру вважається самим крупним ссавцем, що пересувається за допомогою стрибків.

Всього 2% жиру є в тілі кенгуру, тому завдяки їх вживання м’яса в їжу люди борються з ожирінням.

В Австралії є рух, що захищає кенгуру.

Чим більша швидкість у кенгуру, тим менше сил це тварина витрачає.

Самими дрібними представниками роду кенгуру є валлабі.

В англійській мові самець, самка і дитинча кенгуру мають різні назви.

Дитинчата кенгуру не мають хутра.

Вага дорослого кенгуру досягає приблизно 80 кілограмів.

Інстинкт самозбереження особливо розвинений у кенгуру.

Кенгуру вміють плавати.

Кенгуру не здатні пускати гази.

Піщані мухи є найстрашнішими ворогами кенгуру. Часто кенгуру сліпнуть після їх нападу.

Триметрову огорожу ця тварина перестрибне без напруги.

Кенгуру не бояться людей і не небезпечні для них.

Найвідомішим видом даної тварини є червоний кенгуру.

Хвіст кенгуру має довжину від 30 до 110 сантиметрів.

Хвіст кенгуру часто називають п’ятою лапою, тому що завдяки йому тварина утримує рівновагу.

За допомогою довгих коротких пальців кенгуру робить собі зачіску», розчісуючи ними шерсть.

Оцініть статтю
Додати коментар

twenty + thirteen =