Цікаві факти про сов

З дитячих років ми багато знаємо про сов. Це саме та птиця, яка є символом мудрості. Сови граціозні і красиві. Цікаві факти про сов розповідають на уроках ботаніки, але це не все, що дорослій людині необхідно знати про цю нічну птицю.

Не всі види сов полюють лише вночі, деякі і ведуть денний спосіб життя.

Новонароджені пташенята сов з’являються на світ сліпими і з наявністю білого пуху.

З усіх фактів про сов цікаво те, що цих птахів майже ніхто ніколи не бачив, а тільки чув їхні голоси.

Сова вважається природженим хижаком. Цей птах харчується як самими дрібними істотами, так і великими звірями.

У світі є різновиди сов, що харчуються лише птахами.

У сов незвичайна будова шиї, завдяки чому вони можуть повернути голову на 270 градусів.

У житті ці птахи літають практично безшумно.

Протягом усього життя сови створюють міцну сім’ю і мають тільки одного партнера.

Щоб уберегти свою здобич, сови в свої гнізда приносять змій, які знищують комах та інших шкідливих істот.

Міфом є те, що у сов кулясті великі очі. Ці птахи мають телескопічну будову ока

Побачивши сову, багато людей побоюються її нападу, але його варто боятися лише в той момент, коли цей птах захищає потомство.

Євразійський філін вважається найбільш великим представником сов.

Найдрібнішим представником таких птахів вважається карликова перуанська сова.

Сова бачить «вухами».

Крик снігової сови подібний до крику морських птахів.

Найулюбленішою їжею сов є їжаки, яких вони чистять від голок за допомогою власних кігтів.

Кількість переглядів відеороликів з совами перевищує перегляди відео про котів.

Різні види сов можуть полювати один на одного.

Єдиним видом сов, які вживають лише рослинну їжу, є сови-ельфи.

Пугач способи полювати на кабанів і беркутів.

Вага самої маленької сови досягає приблизно 30 грам.

Сови є далекозорими птахами, а тому вони далеко бачать краще, ніж зблизька.

Сови вміють за допомогою своїх пазурів ловити рибу.

Тільки в Антарктиді немає сов.

Сови, на відміну від інших птахів, мають 3 пари століття.

На думку стародавніх єгиптян, сови мешкали в царстві мертвих.

Якщо вникати в китайську культуру, то стає зрозуміло, що сови – це уособлення злих сил.

До числа представників совоподібних належить приблизно 220 різновидів птахів.

Сови здатні проковтнути здобич цілою.

Сови мають зигодактильну структуру лап. У них два пальці звернені назад, а два – вперед.

Особливо добре ці птахи бачать при слабкому освітленні.

Найчастіше сови живуть поодинці, але іноді їх можна зустріти зграєю.

Без особливої напруги ці птахи здатні почути звуки частотою від 2 Гц.

Очного яблука у такий птиці немає.

Сови, які під час полювання покладаються лише на власний слух, називаються сипухами.

Сови живуть приблизно 10 років, але в неволі їх тривалість життя продовжується до 40 років.

Швидкість цієї птиці в момент польоту досягає 80 км/ч.

Сова починає клацати своїм дзьобом, коли відчуває збудження або її щось дратує.

Сова здатна дивитися тільки вперед.

Слух сов в 4 рази краще, ніж у кішок.

У повній темряві сова бачить, незважаючи на поширені чутки про те, що це не так.

Очі цих птахів здатні відбивати світло.

В природних умовах не було помічено, щоб сова пила воду.

Доросла самка сови на 20-25% важче самця.

У сови пташенята вилуплюються не одночасно. Інтервал їх появи на світло складає 1-3 дні.

Зубів у сови немає.

Совам подобається дощ, тому що вони завдяки ньому миють свої крила.

Якщо вірити прогнозам, то ухання сови чується до біди.

У сов вуха розташовані несиметрично.

Старші пташенята сов здатні з’їсти новонароджених пташенят.

Сови вважаються відданими і вірними птахами.

Оперення цих птахів дозволяє їм маскуватися в природному середовищі.

Найбільша популяція сов проживає в Азії.

Самки сови набагато агресивніше, ніж самці.

В Японії є ресторани і кафе, де можна поїсти і насолодитися перебуванням з совами.

Розмноження у сов відбувається тільки один раз за рік.

За один раз сова може відкласти 3-5 яєць.

Яйа тільки самка висиджує сови, а самець в цей час добуває корм.

Годуванням новонароджених пташенят займається і самець, і самка.

Найчастіше сови вмирають від голоду.

Сова вважається самим тихим птахом у світі.

Оцініть статтю
Додати коментар

fourteen + 9 =