Цікаві факти про ведмедів

Багато ще зі шкільних років знають цікаві факти про ведмедів. Але важливі факти з життя цих тварин все ж є. Цікаві факти про ведмедів – це те, що зацікавить і дітей, і їх батьків. Ведмеді відрізняються від інших тварин і способом життя, і зовнішнім виглядом, і перевагами в їжі. Факти про ведмедів можна дізнатися не тільки з казок та фільмів, але і з спостережень учених.

Приблизно 5-6 мільйонів років тому з’явилися ведмеді. Це досить молодий вид тварини.

Найближчими родичами ведмедів вважаються лисиці, собаки, вовки.

Найбільшим видом є полярний ведмідь. Його вага досягає 500 кілограмів.

Клишоногими ведмедів називають тому, що вони спираються або на 2 ліві лапи, або на 2 праві лапи. У момент їх ходіння створюється враження, що вони перевалюються.

Панда має 6 пальців.

У ведмедів відмінна реакція, навіть незважаючи на те, що вони досить повільні тварини.

З усіх видів ведмедів тільки панда і білий ведмідь не впадають в сплячку взимку.

Ведмеді, які живуть в лісі, здатні лазити по деревах.

Всі різновиди ведмедів є всеїдними, тільки полярний ведмідь живиться суто м’ясом.

Якщо прочитати цікаві факти з життя білих ведмедів, то стає зрозуміло, що у полярного білого ведмедя чорна шкіра.

Зір у ведмедів такий же гарний, як і у людей, а нюх і слух розвинений у них набагато краще.

Ведмеді здатні ходити на задніх лапах.

Ведмеже молоко в 4 рази має більшу енергетичну цінність, ніж коров’яче.

Ведмеді живуть на волі приблизно 30 років, а в зоопарку – близько 50 років.

Приблизно 40 ударів на хвилину – пульс звичайного ведмедя.

Найпоширенішим видом ведмедів вважається бурий.

Ведмеді мають кольоровий зір.

Білий ведмідь може зробити стрибок у висоту до 2,5 метрів.

Білий ведмідь може здійснювати стокілометровий заплив без перепочинку.

Ведмежата народжуються без хутра.

У світі налічується приблизно 1,5 тисячі панд.

Деякі ведмеді страждають від алкоголізму.

Найдовше хутро має ведмідь-губач.

Ведмеді вважаються не тільки сильним, але і розумними тваринами.

Коала не є видом ведмедів. Це сумчаста тварина.

Приблизно 68 кілограмів м’яса може вміщуватися в шлунку білого ведмедя.

Приблизно 98% усіх грізлі живуть на Алясці.

На передніх лапах ведмедя кігті довші, ніж на задніх.

Приблизно 500 грам важить новонароджене ведмежа.

У лікувальних цілях використовуються органи ведмедів жителями деяких азіатських держав.

Північна Америка вважається «ведмежим континентом». Третя частина всіх ведмедів мешкає саме там.

Ведмідь здатний знешкоджувати мисливські капкани.

едмедям подобається розоряти вулики бджіл.

Сплячка ведмедя може тривати півроку. За цей часовий проміжок тварина здатна втрачати половину власної ваги.

До 20-ти кілограмів бамбука може з’їсти доросла панда за один раз.

Під час ходьби ведмідь спирається на пальці.

За період зимової сплячки ведмеді не випорожнюються.

Ведмеді мають криві лапи.

Малайські ведмеді є самим дрібним видом даної тварини.

На Земній кулі на сьогодні є 8 видів ведмедів.

Чудово пам’ятають бурі ведмеді всі ягідні та грибні місця.

За рік до планування завести потомство самка ведмедя придивляється до свого партнера.

Колись давно в часи Київської Русі ведмідь був священною твариною, йому поклонялися слов’яни.

Ведмеді рідко нападають на людей, вважаючи їх незвичайною для себе твариною з незвичайними манерами і жестикуляцією.

Білий ведмідь є наймолодшим видом.

Самець ведмедя найчастіше в 2 рази більше самки.

Ведмідь не сприйнятливий до бджолиного укусу.

За винятком періоду спарювання і «шлюбних ігор» ведмеді звикли вести одиночний спосіб життя.

Не довговічними є пари ведмедів, а про потомство дбає тільки самка.

Ведмідь вважається символом Берліна.

У 1907 році була створена перша книга про ведмедя. Її написала Елліс Скотт.

Перший мультиплікаційний фільм про ведмедя був екранізований в 1909 році.

З 1994 року в Мюнстері щорічно проводиться виставка ведмедиків Тедді.

Стоячи, ведмідь ніколи не нападає.

У Сполучених Штатах Америки, щоб сфотографуватися з ведмедем, заборонено його будити.

Ведмідь не один раз згадувався в Біблії спільно з левом — «царем звірів».

Рівень обміну речовин в момент зимової сплячки у ведмедів падає до 25%. Серцебиття ведмедя під час сплячки сповільнюється.

Саму струнку статуру має гімалайський ведмідь.

Одним ударом лапою ведмідь-грізлі здатний вбити людину на смерть.

Білі ведмеді є найбільшими наземними хижаками.

У чорного азіатського ведмедя найбільші вуха.

Від 21 до 28 тисяч особин ведмедів проживає на території Арктики.

Ведмеді-губани найбільше люблять харчуватися термітами.

Ведмежата народжуються глухими, сліпими і майже голими.

У ведмедів краще, ніж у інших тварин, розвинений материнський інстинкт.

Бурі ведмеді спаровуються або навесні, або влітку.

У 4-річному віці молоді самки ведмедя досягають статевого дозрівання.

За білими ведмедями полюють заради м’яса, хутра та жиру.

Ведмедиця здатна народжувати не кожен рік, а раз на 2-3 роки.

Протягом 3 років ведмежата живуть з мамою.

Волоски білого ведмедя прозорі.

Дослідники довели, що інтелектуальними здібностями ведмеді схожі з мавпами.

Білий ведмідь може піддатися спалаху гніву.

Самці ведмедів іноді нападають на своїх дитинчат і вбивають їх.

Ведмідь – неспокійна і агресивна тварина, а тому для одомашнення він не годиться.

Ведмеді – одні з найбільш зникаючих видів на Землі.

За психологічним особливостям ведмеді схожі на людину.

Вбиваючи тюленя, ведмідь в першу чергу з’їдає його шкуру.

Старші ведмежата самці допомагають доглядати за молодшими.

На трьох континентах Землі ведмеді не водяться. Це Африка, Австралія та Антарктида.

Оцініть статтю
Додати коментар

two × 3 =