Цікаві факти про вовків

Одним з найбільш загадкових і дивовижних тварин на планеті є вовк. Лютий хижак демонструє майстерні навички під час полювання, а вірність і турботу — в зграї. Люди досі не можуть розгадати таємницю цієї красивої тварини. Далі пропонуємо прочитати більше захоплюючих і цікавих фактів про вовків.

Визначаючи погодні умови, вовки здатні чути звукові сигнали, які лунають на віддалі 9 кілометрів.

Вовча кров, яку пили вікінги перед боєм, піднімала бойовий дух.

В печерах, яким виповнилося 20000 років, були знайдені перші зображення з вовками.

Вовки здатні розрізняти більше, ніж 200 млн. запахів.

Вовченята завжди народжуються з блакитним відтінком очей.

Виношує вовчиця дитинчат приблизно 65 діб.

Вовченята завжди народжуються сліпими і глухими.

Вовки є наземними хижаками.

У давні часи вовки проживали лише в пустелях і тропічних лісах.

Зграя вовків може включати в себе як 2-3 особини, так і у 10 разів більше.

За один присід вовк, який дуже голодний, здатний з’їсти близько 10 кг м’яса.

Вовки вміють плавати і вони здатні проплисти 13 км.

Спілкуються вовки за допомогою виття.

Ворони зазвичай живуть там, де живуть вовки.

Ацтеки вовчою печінкою лікувалися від меланхолії.

Жителі європейських країн на основі вовчої печінки створювали спеціальний порошок, за рахунок якого можна було полегшити родову біль.

Вовки – це перші тварини, що потрапили під охорону зникаючих видів.

Вовки воліють їсти своїх родичів, які потрапили в капкан. Тому мисливцям краще швидше забрати вовка з капкана.

Представники вовків можуть мати вагу 100 кг.

Гібрид вовка та собаки є собака породи Вовкособ. Причому вовка схрещували з німецькою вівчаркою.

Хоч вовки і не вважаються переносниками сказу, але вони можуть його підхопити у лисиць та єнотів.

Американські вовки менше нападають на людей.

Вовки з’їдають здобич живцем, тому що у них немає анатомічної зброї, завдяки якій можна швидко вбити жертву.

Раніше Ірландію називали «Землею вовків», тому що там існувало безліч вовчих зграй.

Очі вовка наділені світловідбиваючим шаром, який може світитися в нічний час.

Вовки більше реагують на рухи, ніж на звуки.

Чорні вовки з’явилися в процесі спарювання домашньої собаки і сірих вовків.

Смертельна сутичка вовків починається, коли кілька зграй зустрічаються на одній території.

При кусанні зубами вовки створюють тиск 300 кг.

Вовки не піддаються дресируванню навіть, перебуваючи в неволі.

Вовки є вірними супутниками життя своїй другій половинці. Партнера вовки змінюють тільки, якщо їхній партнер загинув.

Зазвичай маленьких вовченят виховують самки.

Якщо самка засинає, то вовк-самець охороняє її.

У кожної зграї вовків є домінуюча пара, з якої всі інші вовки беруть приклад.

Активність вовка, який не отримує їжі, зберігається протягом 10 днів.

Вовченята при народженні мають вагу 500 грам.

У Греції існувало повір’я, що той, хто з’їдає вовка, стає вампіром.

Німеччина вважається першою країною, яка зайнялася охороною вовчих зграй.

Вовки володіють безліччю мімічних рухів.

.Японська мова значенню слова «вовк» приписує «великий бог».

Вовки виттям намагаються залучити одиноких самок.

Взимку вовча шерсть дуже стійка до морозу.

Розмножуватися вовки можуть, досягнувши віку 2 років.

Новонароджені вовченята покидають лігво вже через 3 тижні після народження.

В середньому у вовчиці народжується 5-6 малюків.

Зазвичай вовченята народжуються в літній період.

Вовченята за перші 4 місяці після народження можуть збільшитися в розмірі до 30 разів.

У шлюбний період вовки більш агресивні.

Нюх вовка сильніше в 100 разів, ніж людський.

Вовки є дальтониками.

На Землі вовки живуть вже більше, ніж 100 млн. років.

Кожен вовк має різний характер: одні самовпевнені і зухвалі, інші обережні.

Полює кожна зграя вовків лише на власній території.

Хвіст волков-ватажків зграї піднімається дуже високо.

Проявляючи ніжність одне до одного, вовки труться мордами і облизуються.

Вовки дуже прив’язані до власних дітей.

Коли вовк відчуває тривогу, він піднімає голову вгору.

Розмножуються вовки тільки в зимовий період.

Ватажки вовчої зграї постійно повинні підтверджувати свій статус.

Вовче виття може звучати в різних діапазонах.

Незважаючи на те, що вовки є хижими тваринами, вони також їдять моркву і кавуни.

Арктичні вовки не кидаються на оленів до того моменту, поки в їх серці є надія проковтнути мишу.

Вовки не дарма вважаються «санітарами лісу», вони очищають територію від хворих і мертвих тварин.

Навіть при настанні смерті вовки спробують врятувати ближнього.

Вовки здатні відчути свою здобич на відстані 1,5 км.

Чорні вовки мають більшу опірність інфекційним захворюванням.

Вовчиці важать приблизно на 5-10 кг менше, ніж самці.

Вовченята, яким виповнилося 1,5 місяці, вже можуть тікати від небезпеки.

В процесі дефіциту живлення вовки харчуються падаллю.

Вовки можуть вбивати лисиць, але з’їдати їх вони не стануть.

В одному і тому ж лігві вовки живуть по декілька років.

Вовки мають тривалість життя, яке становить 10 років.

Повага до вожака вовчої зграї показується спеціальними мімічними рухами цих тварин.

Коли зубки новонародженого вовчика починають прорізатися, мати натирає йому десна своїм язиком.

В процесі полювання на інших тварин вовки застосовують метод виматування.

Тримати вовка в розпліднику не вийде, тому що він за короткий час може навчитися відкривати замок.

Оцініть статтю
Додати коментар